Brettney Vlieland

Onder constructie!

 

Maar wel te zien bij :

Sanquin Bloedvoorziening

Zaanse Chocoladefabriek

Westzijde 172B

1506 EK Zaandam

T 0800 - 5115

 

en ik ben aanwezig met TECS en aan het werk met kinderen aan een nieuw kunstwerk tijdens het Havenfestival/ presail op 15, 16 en 18 augustus.

 

Waar?

Tweede havenstraat in IJmuiden. De entree is gratis, dus kom vooral langs!

De fotografe Brettney Vlieland (1988) exposeert tot begin januari 2015 bij Sanquin Bloedvoorziening. Het afgelopen jaar is voor haar heel succesvol verlopen.

 

Brettney heeft haar studio in het Raadhuis van de Kunst in Oud-Velsen. Ze heeft na het afronden van de Fotovakschool op verschillende locaties geëxposeerd, o.a. bij  JOOT Books in Amsterdam en Art Square op het Museumplein. Op originele wijze promoot ze haar werk.

 

Ze bood “De Kwal” aan bij de veiling Barter van Foam Amsterdam, hier ging het bieden niet in geld maar met een tegenprestatie. Voor het radioprogramma De Torenkamer heeft ze zich een week lang “opgesloten”, om ongestoord aan een Magnum opus te kunnen werken. Op vrijdagavond kwam zij in de studio daarvan verslag doen.

Het werk De Iglo is april 2014 paginagroot afgedrukt in de weekendbijlage van De Volkskrant.

 

Haar werk bestaat uit geënsceneerde fotografie.

De serie Paper Planet is een van papier, folies en vuilniszakken gevouwen onderwaterwereld. Het zijn zes op het oog levensechte dieren, zoals een haai, zeepaardje en schildpad. Zij zocht een balans tussen surrealiteit en werkelijkheid.

Bij Plast. Ice heeft ze vies en versleten plastic, gevonden aan het IJmuiderstrand, gebruikt om een ijslandschap te creëren. Hier verwijst zij naar de impact van de mens op zijn omgeving.

 

We zien prachtige, verstilde beelden, voornamelijk in de kleuren wit en blauw. Met oog voor detail en veel liefde voor de natuur heeft Brettney beide series in de studio gemaakt.

back

Tot begin januari 2015 te bezichtigen bij Sanquin Bloedinzameling.

Boerhaavegebouw 32 c te Haarlem

(bij het Kennemer Gasthuis locatie Zuid).

 

Dinsdag tot en met vrijdag

van 11.15 tot 12 uur en

maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 20.15 tot 21 uur.

 

Torenstraat 7,
1981 BC Velsen-zuid
T: 06 - 53379872

E: info@brettneyvlieland.com

© Brettney Vlieland. All rights reserved.