Brettney Vlieland

Onder constructie!

 

Maar wel te zien bij :

Sanquin Bloedvoorziening

Zaanse Chocoladefabriek

Westzijde 172B

1506 EK Zaandam

T 0800 - 5115

 

en ik ben aanwezig met TECS en aan het werk met kinderen aan een nieuw kunstwerk tijdens het Havenfestival/ presail op 15, 16 en 18 augustus.

 

Waar?

Tweede havenstraat in IJmuiden. De entree is gratis, dus kom vooral langs!

Torenstraat 7,
1981 BC Velsen-zuid
T: 06 - 53379872

E: info@brettneyvlieland.com

© Brettney Vlieland. All rights reserved.

Blauw en wit zijn de kleuren die op ons afstormen bij het zien van de foto's van Brettney Vlieland. Een wereld van water en ijs. Onderwater, maar ook tussen de ijsrotsen. Ze woont ook in IJmuiden, vlakbij de Noordzee en het strand, vandaar zul je zeggen. Nadat Brettney afstudeerde aan de Fotovakschool in Amsterdam in 2012, werd ze opgenomen met 4 foto's in New Photography 2013, waar het magazine GUP jaarlijks Dutch Photography Talent in opneemt. Een voorbijzwemmende pinguïn, een kwal, een oervis en een zeepaardje komen voorbij in een imaginaire wereld van water en cosmos, want Brettney heeft het zich niet makkelijk gemaakt.

Er is namelijk iets bijzonders aan de hand. De beelden zijn namelijk eerst van papier en van gevonden spullen op het strand en aan de kustlijn gemaakt en daarna pas gefotografeerd. Vandaar ook de naam van haar series: Paper Planet en Plast.Ice.

In haar driedelige Plast.Ice die met vier andere foto’s bij JOOT te bewonderen is, heeft ze versleten en vieze plastic gebruikt die ze vond aan het IJmuiderstrand.

Ze creëerde er ijslandschappen mee, waarin de mens niet te zien is, maar wel sporen van zijn aanwezigheid te vinden zijn, een aangespoelde boot, een iglo en een vuurtje op het ijs.

 

Door de leegte in haar geënsceneerde beelden van fascinerende plekken op aarde, de onderwaterwereld en de poollandschappen, weet Brettney de fantasie van de kijker te prikkelen. En wil ze ons ook, zo lijkt het, aan het denken zetten over onze positie op deze planeet. Maar vooral schept ze een enerverende wereld van ongerepte natuur en meedogenloze omstandigheden die ons de schoonheid van onze planeet laten zien. En in het echt knallen de kleuren dus van de foto's af, die kunnen zoals zoveel kunstwerken, amper in reproductie goed tot hun recht komen. Een hint dus, kom ze bekijken en hang ze op in je huis of op je werk.

back

NL

|

ENG

Hartenstraat 15

1016 BZ, Amsterdam

Phone: +31(0)20-6881783

Email: info@joot.nl

 

Maandag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Zondag open van 12.00 - 17.00 uur

 

Tekst Stefan Ruiters, JOOT Books & Photos, Amsterdam